February 13, 2011

postheadericon Mieluisaa lahjaksi / Something useful

Lahjan hankkiminen ei ole aina helppoa. Nykypäivänä kaikilla on kaikkea, ja jos jotain puuttu, se on yleensä joko todella henkilökohtaista tai suhteellisen kallista. Kummassakin tapauksessa hankinnalle on siis haasteensa. Harvat jakavat saman tyylitajun, joten tavaralahjoissa on aina riskinsä, vaikkakin ne olisivat rakkaudella hankittuja. Tämän vuoksi lahjojen valinnassa kannattaisi pohtia sen tarpeellisuutta, ettei  lahja koituisi huomaamatta epäekologiseksi teoksi.

Itse olen ollut asuntoni yltäkylläisessä tavaramäärässä erityisen ilahtunut lahjoista, jotka joko ovat ratkaisu johonkin jo olemassa olevaan tarpeeseeni, joko itse jo tiedostamaani tai johonkin lahjanantajan itse hoksaamaan, tai joista ei jää mitään kaappeihin. Tällaisia lahjoja ovat olleet usein aineettomat lahjat tai joskus jopa ennakkoon sovitut lahjat.

Jos haluaa antaa jotain aineellista, niin esimerkiksi piirrokseen kääritty viini- tai shamppanjapullo on mukava tuominen monestakin syystä, usein lahjansaajan maulla saattaa löytää täysin uuden hurmaavan tuttavuuden. Ja jollei itse ole viinin ystävä, niin luultavasti joku lähipiirissä on. Piirros ainakin  pistää ilon pintaan. 


Me saimme tuparilahjaksi astioita, onneksi kaikki meidän tyyliin sopivia ja heti käyttöön otettuja, osa vintagea ja osa pitkäikäistä käyttöä meillä odottavia. Lahjanantajat selvästi tunsivat meidän keittiön puutteet sekä elämäntapamme että tyylimme.


Saamani lahjakortti kirjakauppaan on pitkäaikainen ilo, sillä olin jo pidempään harkinnut muutaman teoksen hankkimista. Lahjakortilla kävin hakemassa nämä kaksi kirjaa, joita joka kerta lukiessani muistan lämmöllä lahjan antajaa. Lahjan lunastettuani pistin myös viestiä lahjoittajalle ilahduksestani., toivottavasti se ilahdutti  häntä. Rahalahja saattaa kuulostaa ensialkuun hieman tylsältä, ehkäpä jopa rahvaanomaiselta, mutta senkin voi antaa hyvin tyylikkäästi, esimerkiksi häälahjaksi hurmaavana origamilintuparina. 



Otan aina ilolla vastaan kukkasia asuntoa piristämään. Olenkin saanut usein kauniita leikkokukkasia ja joitain kertoja ihastuttavia ruukkuorkideoita kotiini. Eräs ystäväni totesi harmitellessani multasormettomuuttani, ettei orkidean kestosta kannata liikaa stressata, vaan iloita sen ollessa elinvoimainen. Hän oli niin oikeassa.



It is almost never easy to find a perfect gift nowadays when everyone has everything. From my point of view the most important thing to remember is to give something nice and useful, something which won't lie in cupboard forever. Of course you use your heart on a present selection process but you can also think eco-way.  

If you are not very familiar with  receiver's taste you don't be afraid to do it with a classic, such as giving some of your favourite piquant wines, which may be some special new taste for the receiver, or a stylish flower in blossom or in certain occasions even with a charming money bird. Happy Celebration!

0 comments:

Translate

Nina&Co.

Nina&Co.
Block log blog

Bloglovin'

Follow BLOCK log blog
BLOCK log blog. Powered by Blogger.